Verschil cappuccino en latte macchiato

Koffie met melk. Een combinatie van wereldformaat, geliefd door miljoenen mensen. Door te spelen met de verhouding tussen koffie en melk maakt u unieke kopjes koffie. En die kopjes… hebben allemaal een andere naam! Twijfelt u bijvoorbeeld tussen een cappuccino en latte macchiato? Wij vertellen u welke verschillen u proeft.

Proef la bella Italia met cappuccino

Eén van de bekendste koffievariaties is de cappuccino. Deze koffie bestaat uit drie gelijke delen: 1/3eespresso, 1/3egestoomde melk en 1/3eopgeklopte melk. Een heerlijke combinatie met milde koffiesmaak als resultaat!

A real American latte macchiato

De trend van caffè lattes en latte macchiato’s komt overwaaien uit de Verenigde Staten. Een fijne koffie voor de liefhebber van lekker veel melk! Ook hier zit de crux hem in de juiste verhouding tussen espresso en melk. Allereerst wordt 2/3egestoomde melk in het glas gegoten, waarna er 1/3eespresso aan toegevoegd wordt. Overigens gaat het inschenken bij een caffè latte (ook bekend als café au lait) precies andersom: daar vormt de espresso de basis en wordt de melk erbij geschonken.

Zoals u leest: het zit ‘m in de details… Wilt u het verschil tussen cappuccino en latte macchiato ook zelf proeven? U bent van harte welkom! Bekijk hier alvast een overzicht van al onze koffiesoorten.

Verschil latte macchiato en cappuccino
27 augustus 2019 | Van de kaart