Lentebloesem als voorloper van de lekkerste appeltaart

Een heerlijk stuk appeltaart, wat slagroom erbij… het water loopt ons al in de mond! Deze taarttopper maken wij met de beste vruchten van de appelboom. De veelvoorkomende boomsoort staat twee keer per jaar in het middelpunt van de belangstelling. In september en oktober komt dit door zijn overvolle takken met appels. Maar voor het zover is, steelt de appelboom de show in het voorjaar. Haar bloesem is in de lentemaanden rijkelijk aanwezig en tovert de boom om tot het paradepaardje in tuinen en bij boerderijen. In het vroege voorjaar kan nachtvorst een goede oogst in de weg staan, dus de bloesem wordt natgespoten om bevriezing te voorkomen. Hierdoor ontstaan er fascinerende plaatjes, zoals bovenstaande foto van Joke van Deursen.

Een appel… is een appel… is een appeltaart

Niets is minder waar! De vele varianten appels tonen grote verschillen onderling. Van publiekslieveling Elstar tot de zure Granny Smith en van oud-Hollandse stoofappel Dijkmanszoet tot dé appeltaarttopper Goudreinet. Zoveel soorten, zoveel smaken! De vruchten zijn (bijna) het hele jaar door verkrijgbaar en ze zijn heerlijk uit het vuistje of in gerechten. Zijn veelzijdigheid zorgt ervoor dat de appel eeuwen na zijn ontdekking nog steeds de meest gegeten vrucht is onder Nederlanders. Ook bij Anastasius ziet u de liefde voor de appel terug op onze menukaart. Prikt u straks een partje mee?

17 april 2019 | Anastasius