Welkom terug bij Anastasius! Reserveer uw plaats of kom spontaan langs voor een smakelijk bezoek.

Reserveren

Hart voor de high tea

Samen met vrienden of familie bijkletsen onder het genot van zoete en hartige hapjes én lekkere thee. Dat is de succesformule die de high tea al jarenlang onverminderd populair maakt. Het concept is eenvoudig maar doeltreffend. In de keuken van Anastasius maakt Gerda Ruitenbeek voor u de lekkerste high tea’s.

High tea met roots in ’t Veenhuusje

Gerda was ruim vijf jaar werkzaam bij koffie- en theeschenkerij ’t Veenhuusje in Putten. In het najaar van 2020 stopte de goedlopende horecazaak echter, omdat eigenaresse Helke Vermeer met pensioen ging. Zij was ook degene die in 2007 startte met de schenkerij. Als dochter van een Duitse moeder groeide ze op met de lekkerste taarten. Daar wilde Helke iets mee doen – en het ouderlijk huis van haar man bood mogelijkheden. Een karakteristieke boerderij in het buitengebied tussen Voorthuizen en Putten, met maar liefst 5.000 m2 tuin die werd ingericht als cottage garden. Al die rozen vormden een geweldige combinatie met haar passie voor bakken en English tea. Het liep al snel storm in haar zaak. Helke Vermeer vertelt: “Soms gingen er wel zeven of acht taarten per dag doorheen. Het gaf zoveel voldoening om mensen te kunnen verwennen en ze een gezellig moment te geven! Het grootste compliment kreeg ik van een dame die aangaf dat ze onze high tea nog lekkerder vond dan die uit de Cakeroom van het beroemde Krasnapolsky in Amsterdam. Geweldig, dat vergeet ik nooit meer!”

Gerda Ruitenbeek en Helke Vermeer

Elk seizoen genieten van zoete en hartige hapjes

Net als bij ’t Veenhuusje zullen onze high tea’s een seizoensgebonden invulling krijgen. Appel en kaneel smaken nu eenmaal nóg lekkerder als het buiten koud is, terwijl citroentaart heerlijk is op een warme dag. Gerda Ruitenbeek kent alle geheimen uit de bakkeuken door haar jarenlange ervaring. Met haar verfrissende ideeën en heerlijke recepten maakt Gerda onze high tea’s tot een ware beleving. Samen met gastheer Wouter heet ze u van harte welkom om dit zelf te ervaren en uiteraard… te proeven!

Over onze high tea

18 mei 2021 | Van de kaart