Bezoek het bos met de dansende bomen

Anastasius is gevestigd aan de rand van Garderen, bij het Speulder- en Sprielderbos. Dit bos staat bekend om haar prachtige ‘dansende bomen’ en de rijke fauna die er leeft. Het is dan ook één van de oudste bossen van Nederland! Het bewijs daarvoor werd geleverd tijdens opgravingen in het gebied, waarbij resten van aardewerk uit 2600-2100 v. Chr. gevonden werden.

Dansen maar… tussen de dansende bomen!

De opvallende bomen in het Speulderbos zijn door de jaren heen met elkaar vergroeid en ze kronkelen of het een lieve lust is. Met name wanneer het mistig is, lijken de groene reuzen te dansen in hun mysterieuze omgeving. Het natuurgebied heeft er de bijnaam ‘bos met de dansende bomen’ aan overgehouden! Vanaf Anastasius loopt u direct het Speulder- en Sprielderbos in om deze bomen met eigen ogen te zien.

Ode aan de boom

Ook in het logo van Anastasius ziet u de boom terug. Het is een eerbetoon aan het eeuwenoude erfgoed waarop ons Grand Café gevestigd is en waarin onze roots geworteld zijn. Bomen zijn bovendien de ongekroonde mascottes van de Veluwe: brengers van groen, lucht en leven. Alle reden om de boom de eer te geven die ze verdient!

Foto: Mich Buschman

29 april 2019 | In de buurt