Bedrijfsleider Wouter Samplonius: “Geef energie en je krijgt het voor 100% terug!”

Hartelijkheid. Het gevoel van welkom zijn. Allebei cruciaal om u op uw gemak te laten voelen en een fijne tijd uit te geven. Bij Anastasius zit u op dit vlak goed. Wouter Samplonius (33) neemt als bedrijfsleider van onze koffiebar de honneurs waar als het gaat om gastvrijheid en beleving. Horeca is de goedlachse Wouter met de paplepel ingegoten, waardoor hij feilloos weet waar zijn kracht ligt. De functie van boegbeeld van koffiebar Anastasius is hem daardoor op het lijf geschreven.

Met de paplepel ingegoten

“Mijn ouders hadden een eigen restaurant. Van het grasmaaien tot de afwas en de bediening… door de jaren heen passeerde alles bij mij de revue. Ik had het grootste plezier in het gastheerschap. Het eerste contact met de gasten, ervoor zorgen dat zij zich op hun gemak voelen en een praatje maken: essentiële taken voor een gastheer. Als je in dit vak energie geeft, krijg je dat voor de volle 100% terug! In combinatie met een sfeervolle ruimte en fantastisch eten en drinken, wil ik mijn gasten een beleving op zich bieden. Het bijzondere aan mijn werk bij Anastasius is dat ik nu naast gastheer, ook bedrijfsleider ben. Ik heb meer verantwoordelijkheid en onderhoud contact met leveranciers. We bouwen dit concept met elkaar op vanaf nul… en dat proces fascineert me elke dag!”

Wouter Samplonius: Gastvrijheid staat voorop

De 33-jarige bedrijfsleider van Anastasius woont in Putten, samen met zijn vrouw Jolanda en zoontje Stijn. Hij groeide op in Garderen en verbleef diverse keren lange periodes in Oostenrijk als skileraar. “Die tijden waren leuk en leerzaam. Ze zorgden ervoor dat ik een aardig woordje over de grens spreek. Dat komt goed van pas bij Anastasius, want Garderen is geliefd onder Duitse en Engelse toeristen. Ik kijk uit naar het moment dat we de deuren van onze koffiebar openen, zodat iedereen ons gave concept in het groen kan ervaren.”

2 april 2019 | Anastasius