Asperges eten in Garderen

Heerlijk: het ‘witte goud’ is terug op de menukaart! Geniet volop mee met de smakelijke asperges die we bij Anastasius serveren. Eet ze als voorgerecht in de soep of als verrukkelijk hoofdgerecht samen met vlees of vis. Kom langs tijdens openingstijden en proef de heerlijke smaak van het voorjaar!

Wist u dit over de asperge?

  1. In principe zijn verse asperges beschikbaar tussen Pasen en Pinksteren. Het seizoen eindigt op Sint Jan (24 juni), zodat de plant zich daarna rustig kan voorbereiden op een nieuw seizoen.
  2. Deze langwerpige groente oogsten is een arbeidsintensieve klus, omdat ze altijd handmatig afgestoken moeten worden. Die arbeid zie je terug in de prijs, dus vandaar de benaming ‘het witte goud’…
  3. Witte asperges worden onder de grond afgestoken. Groeien ze boven de grond, dan verkleuren ze naar groen en paars. De witte variant is echter veruit het populairst in ons land.
  4. Per seizoen produceert een aspergeplant 10 tot 15 stelen. De plant leeft zo’n 8 tot 10 seizoenen.
5 mei 2022 | Van de kaart